050 850 3710 studio@salonlab.nl

 

 

 

 

 

Het is een spannende tijd. Je hebt ervoor gekozen om je eigen kapsalon te beginnen en staat uiteraard te popelen om je eerste klanten te mogen ontvangen. Uiteraard ben je het liefste bezig met het uitkiezen van de materialen of bepalen welke producten je gaat gebruiken. Toch zijn er een paar andere zaken die voor jouw salon van groot belang kunnen zijn, maar waar je wellicht niet direct aan gedacht hebt. Met deze checklist kom je (online) beslagen ten ijs!

Heb je een kassasysteem en staat deze klaar?

Het prutsen met een dikke agenda en uitgeveegde pennenstrepen is verleden tijd. Een goed online kassasysteem helpt jou door deze ellende en zorgt ervoor dat je meer tijd overhoudt om te knippen. Heb je nog geen goed systeem? We raden Salonhub aan en denken graag met je mee over de invulling hiervan. Sterker nog, we geven zelfs workshops, waarmee je het maximale uit je systeem kunt halen!

Is je website klaar voor het grote publiek?

Allereerst: een goede website hoeft niet veel te kosten. Als startende ondernemer en eigenaar van een kapsalon geef je je geld liever uit aan zaken die er volgens jou echt toe doen en een website staat veelal niet erg hoog op dat lijstje. Niet erg en zeker niet onlogisch. Toch is een goede website van belang. Het is anno 2021 de eerste kennismaking met jouw kapsalon en wanneer de klant gemakkelijk een afspraak kan maken, levert dit jou direct weer geld op. Salonhub klanten zijn bij ons helemaal in het voordeel, dus check vooral even deze pagina.

Ben je op de sociale media actief?

Maar liefst 96% van de Nederlanders is op wat voor een manier dan ook actief op sociale media. Dit gegeven moet al overtuigend genoeg zijn om ervoor te zorgen dat je op de juiste kanalen een account aanmaakt, namens je kapsalon. Zorg dat je goed vindbaar bent op Facebook en Instagram. Het is de absolute manier om je doelgroep goedkoop (gratis) en gemakkelijk aan te spreken. Je klanten kunnen zelfs direct een afspraak maken via Facebook!

Ben je online vindbaar? Ken je Dé Kapper App?

Wanneer je website staat als een huis, zijn er nog wat trucjes zodat je online vindbaarheid wordt vergroot. Wanneer je je gaat inlezen wordt je overspoeld met vaktermen waar je helemaal niks mee hebt. We nemen deze zorgen graag van je over en zorgen ervoor dat jouw website klaar is om gevonden te worden.

Tipje: ken je Dé Kapper App? Als startende kapsalon is dit de perfecte plek om je gezicht te tonen. Zoekt iemand een kapper bij jou in de buurt? Je wordt direct gevonden en diegene heeft binnen een minuut een afspraak bij jou in de stoel.

Het belangrijkste wat we willen meegeven: zorg dat je er zin en hebt en dat je dit uitstraalt! Het is een spannende, maar een ook een leuke periode. Wanneer je energie uitstraalt, zowel online als in de kapsalon, gaat het ongetwijfeld lukken. We helpen en denken graag met je mee!