050 850 3710 studio@salonlab.nl

Workshops

Salonhub is een systeem met zeer uitgebreide mogelijkheden. Met onze interactieve (online) workshops haal je het maximale uit dit geavanceerde systeem!

Salonhub staat nooit stil. Wil je graag een workshop of een instructie omtrent een onderwerp dat ontbreekt op deze pagina? Geen zorgen, neem contact met ons op en we maken een workshop op maat.

Onze workshops

Salonhub, learn more
Salonhub is een systeem met zeer uitgebreide mogelijkheden.

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op alle beschikbare onderdelen, de inrichting, optimalisatie en het gebruik van het programma. We geven tips en trucs.

Inhoud
De basics worden doorgenomen zoals de planning van de behandelingen en hoe je deze online aanbiedt. Diverse instellingen worden bij langs gelopen zodat het gebruiksgemak geoptimaliseerd wordt. De planning van medewerkers en het aanpassen van roosters en dergelijke worden aangestipt en er is ruimte voor alle vragen die er nog zijn. Deze bijeenkomst is van 10.00 uur tot 16.00 uur en is inclusief lunch.

Doel
Het doel is dat je na deze bijeenkomst in de praktijk beter met Salonhub kan werken en je optimaler gebruik kan maken van de mogelijkheden binnen het programma.

Voor wie?
Ondernemers, leidinggevende en medewerkers die 2 maanden of langer met Salonhub werken

Prijs
Kosten: € 75,- excl. BTW voor de locatie Amersfoort (aparte gehuurde locatie)
Kosten: € 29,- excl. BTW voor de locatie Zuidlaren (onze eigen studio)

Ja ik wil een workshop salonhub learnmore

Salonhub, Refresh

.

 

E-mail marketing

Salonhub biedt de mogelijkheid om mailingen heel gericht naar een selecte doelgroep te sturen.Hiervoor kan je een campagne opzetten.

Inhoud

 • Het aanmaken van Templates
 • Het vormgeven van de lay-out van je digitale nieuwsbrief
 • Het toevoegen van (huisstijl-)afbeeldingen en foto’s.
 • Het toevoegen van links en knoppen richting je website.
 • Het aanpassen van de kleuren en de lettertypes.
 • Hoe importeer ik klanten vanuit Salonhub
 • Je digtale nieuwsbrief versturen: een testverzending van je mailing uitvoeren, beoordelen en definitief versturen

Hiernaast is het ook mogelijk om de gestandaardiseerde e-mails aan te passen. 

Doel
Tijdens deze workshop leer je alles wat je nodig hebt om succesvolle e-mailnieuwsbrieven te maken en te versturen met de Berichten service in Salonhub

Prijs
Kosten: € 99,- excl. BTW
voor de locatie Zuidlaren (onze eigen studio)

Coaching

Soms is het heel prettig om samen met een ervaren ondernemer in alle rust jouw salon onder de loep te nemen. Dan is een privé coachingssessie van een paar uurtjes zeer effectief:  Richard Bartels verzorgt deze sessies.

Even voorstellen
Mijn naam is Richard Bartels. Als kapper ondernemer ben ik begonnen in de franchise formule Hairmaxx waar ik op een gegeven moment 6 kapsalons had met 45 medewerkers. In deze formule heb ik daarnaast ook veel bestuurlijke functies bekleed voor opleiding, marketing franchiseraden begeleiden van collega ondernemers. Daarna ben ik met mijn salons zelfstandig doorgegaan onder de naam HairZ. Kapper ondernemer ben ik nog steeds, met veel plezier hebben wij de salon New Hairstyle in Bunschoten Spakenburg. Waar wij sinds februari 2018 op een prachtige locatie gevestigd zijn .

Na 10 jaar bestuurslid te zijn geweest in de vaktechnische kleurclub “het Spectrum” en nog huidig bestuurslid bij kappersclub ‘Het ICAP” heb ik nog 4 jaar in het hoofdbestuur gezeten van onze branche organisatie de ANKO. Met veel plezier heb ik heb tijd besteed aan het coachen en begeleiden van ondernemers.

Na verschillende trainingen te hebben gevolgd om ondernemers in hun business te kunnen coachen. Is het nu tijd om deze ervaringen en kennis met andere te gaan delen. Al jaren werk ik met Salonhub, en ik kan goed begeleiden alles uit dit pakket te halen.

Wat kan je verwachten?

 • Specifiek kijkt hij naar hoe Salonhub is ingericht.
 • Hoe is de behandelplanning in relatie met de prijssamenstelling?
 • Hoe kan er beter en slimmer gepland worden?
 • Welke Rapportages kan ik gebruiken om de cijfers van de salon op de juiste wijze te interpreteren?
 • Welke prestaties kan je meten en hoe
 • De kosten zijn € 275 ,- exclusief reiskosten en BTW.

Sessie plannen
Zou je een sessie met Richard willen plannen? Meld je dan hier aan. Richard neemt contact met je op.

Variabel Beloning Systeem

Salonhub heeft een eigen Variabel Beloning Systeem ontwikkeld. Hoe dit in te richten en in te zetten leer je tijdens deze workshop.

Inhoud
Er wordt gekeken waar je de resultaten van het team en medewerkers kan vinden, wat voor jouw salon belangrijk is en hoe de Variabele Beloning op maat ingezet kan worden.

Hoe kan je medewerkers betrekken bij de diverse behandelingen en besteding waar jij als ondernemer het accent op wilt leggen. Hoe betrek je en stimuleer je medewerkers het advies van producten daadwerkelijk te geven, en in een verkoop om te zetten. Behaalde resultaten hebben direct effect op de medewerker zelf.

En hoe fijn is het als een medewerker meedenkt met drukke momenten en rustige momenten in de salon en daar zijn rooster meer op aanpast.

Richard Bartels van New Hairstyle in Bunschoten-Spakenburg legt uit hoe het systeem in zijn salon ingezet wordt, en wat de resultaten zijn. Hij kan alle vragen beantwoorden.

Doel
Medewerkers die meer betrokken zijn bij de resultaten van zichzelf en de salon met een beter en effectief beloningsstelsel. Degene die een stapje meer zetten krijgen erkenning voor hun bijdrage en dat motiveert.

Voor wie
Ondernemers en leidinggevenden.

Prijs
Kosten: € 29,- excl. BTW

Abonnementen administratie

Salonhub biedt de optie om abonnementen aan de klanten van de kapsalon aan te bieden.

Naast de standaard “prepaids” behandelingen en bedrag gaat het dit geval gaat het over een vast bedrag per maand. Het gewenste abonnement kan in Salonhub aangemaakt worden. Elke eerste van de maand staat een SEPA bestand klaar om geïmporteerd te worden in een bankmodule.

Kosten online sessie: € 90,- excl. BTW

(Als je beslist met de module te gaan werken dan is de sessie in principe gratis. Deze wordt dan verrekend met de maandbijdrage van het element van € 15,- per maand)

Wil je een sessie inplannen? Meld je dan hier aan.

Stoelverhuur administratie

Stoelenverhuur wordt steeds bekender en populairder in de Kappersbranche. Nadat je alle benodigde informatie ingewonnen hebt en je overgaat op dit systeem dan kan je in Salonhub met dit extra element de stoelverhuur administratie perfect bijhouden.

Welke kosten kunnen doorberekend worden aan de Stoelhuurder? Voor het inrichten hiervan is een instructie vereist, en dat is precies wat we tijdens deze workshop gaan doen.

Zo kan jij aan het einde van een periode in een duidelijk overzicht zien welke kosten er voor rekening komen van de Stoelhuurder, maar ook welke omzet de Stoelhuurder gemaakt heeft. Voor beide partijen een zeer helder en duidelijk systeem.

Kosten online sessie: € 90,- excl. BTW

(Als je beslist met de stoelverhuur module te gaan werken dan is de sessie in principe gratis. Deze wordt dan verrekend met de maandbijdrage van het element van € 15,- per maand)

Wil je een sessie inplannen? Meld je dan hier aan.